cblacp

Hoe worden onze activiteiten gerealiseerd in België

  • Events & MissionsMeetings en manifestaties, zoals ontbijt/diner-conferenties, rondetafelgesprekken, en seminaries waaraan wordt deelgenomen door officials en zakenmensen uit België, het Groothertogdom Luxemburg en de ACP-landen, de pers, en uiteraard de leden van de CBL-ACP. Deze manifestaties vormen uitstekende netwerk opportuniteiten om contact te leggen met de zakelijke milieus van de betrokken landen. Reeds heel wat succesvolle projecten werden op deze manier gesmeed, tot genoegdoening van alle betrokken partijen.
  • De publicatie van een wekelijkse nieuwsbrief, een trimestrieel magazine en een tweejaarlijkse handelsgids, die aan de lezer informatie verschaffen over de landen van Afrika, de Caraïben en de Pacific op economisch gebied, maar ook op het vlak van investeringsprojecten van grote financiële wereldspelers, van tenders, van zakelijke voorstellen, en van plaatsaanbiedingen en -aanvragen. Deze publicaties dragen er ook toe bij, dat de verwezenlijkingen en het potentieel van de Belgo-Luxemburgse bedrijven in het buitenland weerklank krijgen. Voor vele kleine en middelgrote ondernemingen zijn ze een belangrijke bron van informatie.Assistentie aan de Belgisch-Luxemburgse ondernemers en hun collega’s van de ACP-landen voor wat betreft economische informatie, handelsinlichtingen, de organisatie van meetings, snelle visa-aanvragen, … en dit zowel in België als op het Afrikaans continent.
  • Onafhankelijk van de algemene manifestaties van de CBL-ACP organiseren de bilaterale secties regelmatig workshops waar specifiek per land vragen worden behandeld. Vaak wordt op deze workshops een of andere personaliteit op doorreis in België uitgenodigd.
  • De ontvangst in België van jonge stagiaires, toekomstige ondernemers, en bijstand aan personen, die zich in bovengenoemde landen willen vestigen.

Hoe worden onze activiteiten gerealiseerd in Afrika

  • De organisatie van handelsmissies met B2B workshops en van beurzen die uitnodigen om kennis te maken met Belgisch-Luxemburgse producten en diensten.
  • De vertegenwoordigers in het buitenland houden de Brusselse hoofdzetel op de hoogte van ontwikkelingen in het land waar ze verblijven, die van belang zijn voor het aanknopen van bilaterale handelsrelaties. Zij signaleren bovendien nakende bezoeken aan België van personaliteiten en zakenmensen uit hun regio. De CBL-ACP-leden kunnen bij deze kantoren terecht voor hulp tijdens hun buitenlands verblijf inzake documentatie, introducties, en zelfs – indien gewenst – logistieke bijstand zoals bijvoorbeeld hotelreservaties, e.a.

De vertegenwoordigingskantoren van CBL-ACP in het buitenland worden “permanente delegaties” genoemd. Deze delegaties, thans actief in een twintigtal overzeese landen, werken nauw samen met de hoofdzetel in Brussel en met de voorzitters van hun corresponderende bilaterale secties.

Evenementen en Missies

Multisector Mission to Kenya- Uganda
From 02th to 10th November 2019
.
For more information, please follow this link:
REGISTRATION

Het magazine van de CBL-ACP

Elke drie maanden brengt ons magazine “Perpectives” volledige dossiers over de ACP-landen (Noord-Afrika, Sub Sahara Afrika, de Caraïben en de Pacific) en hun economische prioriteiten, met algemene informatie, en nieuws over de activiteiten van de Kamer.